Těstoviny Vlasové nudle jsou osmivaječné. Příprava: Na 100g těstovin použijeme 1l vody. Těstoviny nasypeme do osolené vařící vody, přidáme 1 polévkovou lžíci oleje. Znovu uvedeme do varu. Nemícháme. Odstavíme a pod poklicí necháme dojít 1-2 minuty. Přecedíme pod tekoucí vlažnou vodou.
skladem
44 Kč
Těstoviny Gyufametélt jsou čtyřvaječné těstoviny. Příprava: těstoviny nasypeme do osolené vařící vody, můžeme přidat trochu oleje. Vaříme 6 minut. Odstavíme a pod poklicí necháme dojít 8–10 minut. Přecedíme pod tekoucí vlažnou vodou.
skladem 1 ks
51 Kč
Těstoviny Tarhonya jsou osmivaječné. Příprava: Těstoviny vsypeme do osolené vařící vody, přidáme trochu oleje a opět uvedeme do varu. Občas zamícháme a vaříme 15 – 20 minut. Těstoviny přecedíme a opláchneme pod tekoucí vlažnou vodou.
Maďarská specialita: Restovaná Tarhonya (tarhoňa). V hrnci rozehřejeme olej (na dno) a vsypeme těstovinu. Možno dochutit maďarským kořením VIRGIN nebo přidat cibuli. Za stálého míchání restujeme. Až začne Tarhonya vonět a mírně hnědnout podlijeme vodou. Za občasného míchání dusíme až Tarhonya změkne. Podáváme jako přílohu k masu nebo do salátů.
skladem
39 Kč